A kapu fogasléc (vagy kapufogasléc) egy olyan alkatrész, amelyet a kapu zárómechanizmusában használnak. A fogasléc egy fogaskerék-szerű profil, amely kapcsolódik a kapuhoz vagy az ajtóhoz, és a zárban található fogasokkal vagy más mechanizmussal interakcióba lép, hogy a kaput biztonságosan zárja vagy nyissa.

A kapu fogasléc szerepe:

  1. Zárási mechanizmus része: A fogasléc a kapu zárási mechanizmusának kulcsfontosságú eleme. A fogak, dudorok vagy kampók a zárszerkezetben illeszkednek a fogasléc árnyékolásához, és ezzel biztosítják a kapu biztonságos zárását.
  2. Biztonság: A kapu fogasléc hozzájárul a kapu biztonságos zárásához, megakadályozva a véletlen kinyitást vagy az illetéktelen hozzáférést.
  3. Szilárdság és tartósság: A fogaslécnek elég erősnek és tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a kapu használatából és az időjárási viszonyokból eredő igénybevételeknek.
  4. Megfelelő illeszkedés: A fogaslécnek pontosan illeszkednie kell a kapu zárszerkezetéhez, hogy hatékonyan és biztonságosan működjön.

A kapu fogasléc anyaga általában fém, például acél vagy alumínium, hogy megfelelően ellenálljon a kopásnak és az időjárási hatásoknak. A fogasléc méretét és típusát a kapu tervezése során kell kiválasztani, figyelembe véve a kapu méretét, súlyát és anyagát, valamint a biztonsági követelményeket.

Fontos az is, hogy a kapu fogaslécet rendszeresen karbantartsák, és ellenőrizzék a kopás vagy egyéb problémák miatt. A megfelelő működés és a biztonság érdekében a fogaslécnek mindig megfelelően kell működnie és illeszkednie a zárszerkezethez.

A fogasléc kapuhoz egy olyan alkatrész, amely kulcsszerepet játszik a kapu zárási mechanizmusában. A fogasléc a kapun vagy az ajtón található fogakba, dudorokba vagy más zárelemekbe illeszkedik, biztosítva a kapu biztonságos zárását vagy nyitását. Ezáltal a fogasléc fontos eleme a kapuzárási rendszernek, hozzájárulva a kapu biztonságos és hatékony működéséhez.

A fogasléc kapuhoz az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

  1. Fém anyag: A fogasléc általában fém, például acél vagy alumínium, hogy ellenálljon a kopásnak és a korróziónak, valamint hogy biztosítsa a szükséges szilárdságot.
  2. Fogakkal vagy dudorokkal ellátott profil: A fogasléc profilja olyan kialakítású, hogy megfeleljen a kapu zárszerkezet profiljának. A fogak, dudorok vagy más kiemelkedések a kapuhoz vagy ajtóhoz illeszkednek, biztosítva a biztonságos zárást és nyitást.
  3. Pontos illeszkedés: A fogaslécnek pontosan illeszkednie kell a kapu zárszerkezetéhez, hogy biztosítsa a megfelelő kapuzárást és ne legyen felesleges játék.
  4. Méret és súly: A fogasléc méretét és súlyát a kapu mérete és súlya határozza meg. Nagyobb kapuk esetén erősebb és masszívabb fogasléc szükséges.
  5. Biztonsági szempontok: A fogasléc tervezése során figyelembe kell venni a biztonsági követelményeket is. Bizonyos típusú fogasléc esetén lehetőség van a kulcsos zárbetét vagy más biztonsági funkciók integrálására.

A fogasléc kapuhoz kiválasztásakor fontos figyelembe venni a kapu típusát, anyagát, méretét és a használati körülményeket. A megfelelő fogasléc hozzájárul a kapu megbízható és biztonságos működéséhez. Karbantartása és rendszeres ellenőrzése is fontos a hosszú élettartam érdekében.


Gyártói cikkszámCRV6
✅ Raktáron
4,241 Ft
(3,339 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámTCCREFX5T (ex: TC073)
✅ Raktáron
9,359 Ft
(7,369 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámCRMACC12MM
✅ Raktáron
7,568 Ft
(5,959 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámCRS6
✅ Raktáron
4,456 Ft
(3,509 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámCRN6
✅ Raktáron
3,618 Ft
(2,849 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámCRMACC8MM
✅ Raktáron
6,069 Ft
(4,779 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámCRV6B
Rendelhető: 2-6 hét ☎
6,057 Ft
(4,769 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámN233K
✅ Raktáron
4,799 Ft
(3,779 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámN250K
Rendelhető: 2-6 hét ☎
4,012 Ft
(3,159 Ft + ÁFA)
+
Gyártói cikkszámN240K
Rendelhető: 2-6 hét ☎
3,910 Ft
(3,079 Ft + ÁFA)
+
Termék szűrő
Felfogatások iránya
Felfogatások száma
Gyártó
Teherbírás
Terméktípus
Anyag típus