Több, mint biztonság – épületautomatizálás

Január 29, 2024

Satel

Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában. 

negyedik rész 

Több, mint biztonság – épületautomatizálás 

A modern riasztórendszerek nemcsak a létesítmények hatékony védelmét kínálják. Különféle épületautomatizálási funkciókhoz is használhatók, beleértve a világítás, redőnyök, kapuk, ablakok, fűtés vagy légkondicionálás automatikus vezérlését. 

ÉPÜLETAUTOMATIZÁLÁS 

Az építészeti és esztétikai szempontok az épülettervezésben egyre inkább kéz a kézben járnak a modern technológiai megoldásokkal. Az épületautomatizálás ezek közé tartozik. 

Az általa kínált funkcionalitás hatással van az épület karbantartásának hatékonyságára, az energiamegtakarításra, a kényelemre és a biztonságra. 

Kényelem, megtakarítás és biztonság 

Az épületautomatizálás magában foglalhat olyan berendezéseket, mint a világítás, fűtés, légkondicionálás, szellőztetés vagy öntözés, valamint elektromosan vezérelt redőnyök, redőnyök, napellenzők, kapuk, sorompók, zárak, szelepek stb. 

Integrációjuk javítja a telepítések irányítását, és megkönnyíti a napi épületigazgatást. Valós megtakarítást is segít, például az áramfogyasztás optimalizálásával. 

 

Könnyű vezérlés 

Az eszközök ilyen széles skálájának intuitív és egyszerű kezelése rendkívül fontos, ha nem döntő, de a felhasználók szempontjából. Az épületautomatizálási alkatrészek helyileg vezérelhetők, például különféle gombok, hagyományos fali kapcsolók vagy vezérlőpanelek/érintőképernyős billentyűzetek segítségével, illetve távolról, mobilalkalmazások vagy távirányítók segítségével. Egyes funkciók automatikusan aktiválhatók, az érzékelőktől vagy más eszközöktől kapott jelek alapján, valamint előre programozott forgatókönyvek alapján. 

 

Kényelem minden létesítményben 

Fontos szempont annak a helyiségnek a rendeltetésszerű használata, amelybe az épületautomatizálási rendszerek telepíthetők. Ez a rendszer használható lakó-, iroda-, kereskedelmi és ipari épületekben. Mindegyikben olyan teret alakíthatunk ki, amely alkalmas a hatékony és kényelmes munkavégzésre, valamint az élvezetes szabadidős tevékenységekre. 

SATEL okos épület 

KNX 

világszabvány az intelligens építési megoldásokhoz

Behatolásjelző és épületautomatizálási rendszerek INTEGRA kombinációja 

A KNX az intelligens építési megoldások világméretű szabványa, amely a legmagasabb szintű fejlett automatizálást biztosítja. Szinte korlátlan lehetőségeivel a legigényesebb felhasználók is értékelik. 

A KNX jelentése:

  • a funkcionalitás tökéletes igazítása az épület jellemzőihez
  • jelenetek és összetett forgatókönyvek létrehozásának támogatása, amelyek kombinálják a különböző eszközök működését
  • energiamegtakarítás
  • nagy rugalmasság a rendszerelemek kiválasztásában (design, funkcionalitás)
  • a rendszer egyszerű bővítése és módosítása
  • integráció az INTEGRA fejlett riasztórendszerrel 

A CSÚCS AZ ÉPÜLETAUTOMATIZÁLÁSBAN 

 

Az intelligens épületfelügyeleti rendszerek világméretű szabványa, beleértve az összes épülettípust: lakossági, irodai, ipari vagy kereskedelmi. A KNX-telepítést alkotó független elemek összekapcsolva egy hálózatot alkotnak, amely „kommunikál” egymással. 

Hogy mi mindent tud a KNX rendszer, azt sorozatunk következő részéből megtudhatod. 

A Satel termékei megtalálhatók a MASCO  kínálatában. Ha műszaki segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is