Mingardi: friss levegő és napfény közelebb még egy karnyújtásnál is

Június 18, 2024

Az 1949-es alapítású olasz Mingardi, indulása óta kiemelkedő szerepet tölt be a nyílászárók automatizálásának területén. Innovációjukon alapuló, széleskörű termékpalettájukkal a kényelem és a hatékonyság új dimenzióit nyitják meg, minden léptékben, legyen szó családi otthonról vagy hatalmas csarnokokról.

A Mingardi automatizálási megoldásai a hagyományos nyílászárókat modern rendszerekké varázsolják időtálló motorjaikkal.

A Mingardi ablakmotorok előnyei:

  • Hatékonyság: Energiatakarékosság a fűtés-hűtés optimalizálásával. A szellőztetés segít a hatékony légcserén, így a hűtött-fűtött légtereinkben mindig friss lehet a levegő. A távoli vezérlésnek köszönhetően pedig pontosan tudjuk kontrollálni, mennyi ideig engedjük a levegőt szabadon áramlani.
  • Kényelem: Akadálymentesített hozzáférés mozgáskorlátozottak számára. Könnyű kezelés nehezen hozzáférhető helyeken.
  • Esztétika: Modern és elegáns kialakítás, amely illeszkedik a nyílászárókhoz és az épülethez.
  • Csendes működés: a motorok rendkívül diszkrétek, mind megjelenésükben, mind üzemükben. Az alacsony hangszintnek köszönhetően egy teljesen automatizált rendszer éjjel-nappal a nyugalom megzavarása nélkül biztosíthatja a megfelelő légjárást.
  • Tartósság: a minőségi anyagokból készült egyszerű konstrukciónak és a szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően ritkán hibásodnak meg.

 

Motoros meghajtások: Széles választékban elérhető, különböző típusú nyílászárókhoz (szárnyas, toló, tetőablakok, zsaluziák)

A Mingardi automatizálási eszközök széles körben alkalmazhatók otthonokban, irodákban, szállodákban, kórházakban és más épületekben. Használhatók ablakok, ajtók, tetőablakok, zsaluziák és redőnyök automatizálására.

A MASCO kínálatában megtalálhatók a merev láncos és a lineáris motorok is:

DriveEvo: Ez a motoros meghajtás szinte minden ablakhoz és zsaluziához alkalmas. Kiemelkedő jellemzői közé tartozik a csendes működés, az alacsony fogyasztás. Beépített akadályérzékelőjének köszönhetően rendkívül biztonságos mint személyi sérülések elkerülése, mint idegen tárgyak beakadása által okozott szerkezeti károk megelőzése szempontjából.

A DriveEvo modellek egy nejlon motorkerék által hajtott fém fogasléccel mozgatják a nyílászárókat. Elektronikája IP55 védelemmel rendelkezik, így az esetlegesen a motor érő csapadék sem akadályozza a hibátlan működést. A Puha megállás funkciónak köszönhetően nem csapja be az ablaktáblákat, ezzel növelve a rendszer élettartamát, és egyben csökkentve az üzemmel járó zajokat.

Elérhető 500N és 1000N nyomatékos verzióban, 1000mm löket hosszal.

D4/D8FCE sorozat: Szárnyas ablakokhoz ideális tolórudas motor. Robusztus kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas nagy súlyú nyílászárók automatizálására. Kialakítása vízálló és porálló, így kültéri használatra is alkalmas.

Lineráis kialakítású, csukott állapotban a tolórúd egésze a motor burkolatában foglal helyet. Ennek a megoldásnak köszönhetően a motor karbantartásmentes, mivel a mozgó alkatrészek viszontagságos időben IP55 védettséget élvezhetnek.

A D4 jelzésű modellek 200N, míg a D8 jelzésűek 500N nyomaték kifejtésére képesek. Modelltől függően 200mm, 300mm és 400mm löket hosszal rendelkeznek

Micro széria: Ez a kompakt, merev láncos meghajtás kisebb nyílászárókhoz, mint például tetőablakokhoz és zsaluziákhoz ajánlott. Csendes működése és alacsony fogyasztása miatt ideális választás olyan helyekre, ahol a diszkréció fontos. Méretének és illesztésének köszönhetően nem feltűnő, de a tökéletes hatás érdekében ez a beltérre szánt motor több színben is elérhető; fekete, szürke és fehér és ezüst árnyalatokban.

Modelltől függő IP20 és IP32 védettségük ugyan alacsonyabb, mint a fentebb említett modelleké, de rendeltetésszerű rögzítésükből adódóan nem is számíthatunk jelentős csapadéknak való kitételnek. A DriveEvo motorokhoz hasonlóan a Micro széria készülékei is rendelkeznek a Puha megállás funkcióval.

A Micro széria 150N-tól 400N-ig kínál opciókat, löketben pedig 100m és 600mm között válogathatunk.

 

A Mingardi automatizálási megoldásai a kényelem, a hatékonyság, a biztonság és az esztétika tökéletes kombinációját nyújtják elérhető áron. Ha modern és megbízható nyílászáró mozgatást keresel, a Mingardi a tökéletes választás számodra.

A cikkben említett Mingardi motorokat megtalálod a MASCO kínálatában.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is