FDS rádiós távirányító: A hozzáférésvezérlés jövője a SIMPLY CONNECT segítségével

Július 3, 2024

FAAC bemutatja a távirányítók új generációját, az FDS-t az automatikus hozzáférések kezelésére, amely a felhasználókat és a telepítőket a phygital világába vetíti, egyszerű és kielégítő fizikai és digitális élményt kínálva egyszerre.

Az innovatív FAAC XT FDS távirányító kulcsszava a "konvergencia": a FAAC Simply Connect platformja és az FDS (FAAC Digital Signature) távirányítók új választéka olyan új lehetőségeket teremt az automatizálások használatára és az azokkal való interakcióra, amelyek eddig elképzelhetetlenek voltak.

A Simply Connect a FAAC intelligens megoldása az automatizálással való távoli interakcióhoz. A 2021-ben bevezetett rendszer már számos ügyfél, köztük a telepítők és a felhasználók bizalmát és kegyét nyerte el, mert lehetővé teszi, hogy mindent bármikor és bárhol kézben tartson, és ezt egyetlen érintéssel maximális biztonságban tehesse.

Simply Connect segítségével a telepítő: távolról kezelheti a telepített FAAC rendszereket, diagnosztikát végezhet, ellenőrizheti az anomáliákat és távolról végezhet néhány kisebb beavatkozást, valamint nyomon követheti az automatizálási előzményeket. A végfelhasználó számára ez egy egyszerű kezelőfelülettel rendelkező eszköz, amelyen keresztül parancsolhatja és vezérelheti – egy PC-ről, okostelefonról vagy táblagépről származó alkalmazáson keresztül – automatizált eszközeit, például kapukat, sorompókat, automata ajtókat, házak, társasházak, irodák, cégek, üzletek ajtóit és garázsait.

Simply Connect lehetővé tette a FAAC megoldások számára, hogy belépjenek az IoT (Internet of Things) világába.

 

A FAAC XT FDS összes innovatív funkciója

Az új távirányítót elsősorban innovatív biztonsági funkciókkal tervezték.

Az FDS fejlett biztonsági rendszerrel van felszerelve, amely nem teszi lehetővé a klónozást: a rádióátvitelt AES-128 szimmetrikus titkosítási algoritmus védi 128 bites kulccsal. Ezenkívül a távirányítók hitelességét X.509 egyedi FAAC tanúsítványok láncolata ellenőrzi. A termékcsalád a Secure Vault™ (PSA™ Level 3 tanúsított) és a TrustZone® technológiák által továbbfejlesztett biztonsági sémát alkalmaz.

Az adók/vevők képesek kétfrekvenciás 868 MHz/433 MHz-es időmegosztással kommunikálni. Ez megkönnyíti a szerelők és karbantartók munkáját, mivel nem kell előre megválasztani a munka gyakoriságát.

Az FDS másik kulcsfontosságú jellemzője a kétirányúság: az adók és vevők minden tekintetben adó-vevők, azaz olyan eszközök, amelyek képesek információt továbbítani és fogadni. Ez többek között lehetővé teszi, hogy visszajelzést kapjon az adóról a vevő parancsának vételéről (a távirányító kétszínű LED-jének állapotán és a rezgésen keresztül). Lehetővé teszi az automatizálás állapotának (zárt/nem zárt) lekérdezését is.

A frekvenciamoduláción alapuló rádióprotokoll, nagyon keskeny rádiójel-vételi ablakkal, jobb teljesítményt tesz lehetővé, mint a múltban a távirányító hatótávolsága és akkumulátor-élettartama tekintetében.

Az FDS protokoll lehetővé teszi egynél több adó regisztrálását a vevőre (RC-ként), az öntanulást és a vevők "zárolt" verzióinak létrehozását, amelyek nem tudják továbbítani a kódot más vevőknek öntanulással.

Az FDS visszafelé kompatibilis az SLH adókkal, ami azt jelenti, hogy ezért használható a múltban épített és telepített FAAC rendszereken, ahol ilyen típusú távadó jelen van.

A telepítők számára új, egyszerűsített eljárásokat is kínál az adók regisztrálásához és kezeléséhez mind az öntanulás, mind a vevőkészüléken történő közvetlen regisztráció révén (RC és SLH funkciók).

 

FDS: egyedi kiegészítőhöz méltó dizájn

Egy ilyen innovatív távirányító kiváló minőségű kialakítással is rendelkezik, teljesítményéig. A FAAC a világ egyik legjobb tervezőstúdiójára támaszkodott, hogy az FDS-nek modernebb esztétikát biztosítson, mint a vállalat korábbi távirányítói, miközben megtartotta a jelenlegi FAAC tartozékok "családi érzését". Az ergonómia és az érzékelt minőség, mind vizuálisan, mind érintésre, javult mind a kétgombos, mind a négygombos változatban. Az akusztikus visszacsatolás teljesítményét is optimalizálták, és figyelmet fordítottak az akkumulátorcseréhez szükséges hozzáférhetőségre is, amelynek rekesze csavarhúzó használata nélkül könnyen hozzáférhető. A távirányító testreszabásához négy színben készültek a fedőlökhárítók: piros, kék, zöld és sárga.

 

FDS: a Simply Connect funkcióval a távirányító növeli a teljesítményét

Simply Connect technológiai platform az FDS rádiótechnológia további funkcióinak széles skáláját teszi lehetővé, lehetővé téve a technológiai konvergenciának köszönhetően a piacon jelenleg elérhető maximális teljesítményt.

A Simply Connect funkcióval egyidejűleg használva a távirányító számos lehetőséget kínál a rendszer szemmel tartására, és lehetővé teszi az okostelefonnal való közvetlen interakciót is.

A sok lehetséges művelet közül érdemes megemlíteni a telepítő távoli programozását; azon időrések kiválasztása, amelyekben a távirányítók működőképesek lehetnek; az okostelefon valódi távirányítóként való használata, miután létrehozta az FDS digitális hozzáférési jogait (a gyakorlatban "ki léphet be"); a rendszer helyes működésének távfelügyelete a karbantartó technikus által, aki így közvetlen ismeretekkel rendelkezik a rendszer ciklusairól, és megelőző karbantartási tevékenységet tervezhet; Egy új adó nagyon egyszerű memorizálása a QR-kód keretezésével egy vagy több csomagban az okostelefonnal, az adó hátulján vagy a belső elektronikus kártyára rögzített címkén.