Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új világmárka a MASCO kínálatában

Izgalmas év elé nézünk, ugyanis megérkeztek kínálatunkba az UNIVIEW kamerái, rögzítői és hálózati eszközei.

A cég 2005 óta foglalkozik IP kamerák gyártásával. 2014-től Ázsián kívül is elkezdtek a terjeszkedni, így lett az UNIVIEW 2018-ra a negyedik legnagyobb forgalmú gyártó a világon.

145 országban vannak jelen, több száz különböző termékkel: IP kamerák, hálózati- és hibrid rögzítők, professzinális háttértárak, dekóderek, vezérlők, videó-megjelenítők, hálózati eszközök és kábelek, valamint videó felügyeleti hardver és szoftver megoldások.

Már megtalálhatóak a polcainkon az UNIVIEW EasyStar, ColorHunter, LightHunter és Prime sorozat legnépszerűbb képviselői, hibrid, hálózati és POE-s rögzítői, PTZ kamerái és hálózati eszközei.

A gyártónak szánt cikksorozatunk első részében összeszedtük mely modellekre érdemes majd odafigyelni.

Az EasyStar sorozat jó választás azoknak, akik szeretnének egy belépő szintű eszközt, amelyet a hatékonyság és megbízhatóság jellemez. Kifejezetten lakossági és végfelhasználói telepítésekhez. A kamerákban lévő analitika képes az ember (forma) felismerésére, így a vonalátlépés vagy területre történő belépés is ezen intelligencián alapul, ennek használata pedig nagymértékben csökkenti a téves riasztások számát. Fix és variofokális optikával, 2, 4, 5 és 8 megapixeles változatokban érhető el. Már ezen a szinten is 120 dB-es valós (true) WDR van a kamerákban, HLC, BLC és SD kártya foglalat is található szinte mindegyikben.

ColorHunter sorozat elérhetővé teszi az alacsony fényérzékenységet a fehér fényű ledekkel kombinálva. Így a nap 24 órájában biztosítja a színes képeket. Ezek a kamerák jelenleg kizárólag 2 megapixeles, a felhasználási területből adódóan jellemzően fix 2.8 és 4 mm-es optikával szögelve, beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkeznek, így lehetővé teszik a kétirányú kommunikációt is. Később 4 megapixeles változatban is elérhető lesz

Az UNIVIEW eszközei a H.265-ös szabvány továbbfejlesztett verzióját használják. Mindegyik eszközben elérhető a felhő alapú firmware frissítés, valamint a legújabb HTML5-öt támogató böngészőkben is használhatjuk azokat, kiegészítő H.264-es kodek nélkül.

A jelenleg elérhető legfejlettebb mesterséges intelligenciával kiegészített algoritmusok már különbséget tudnak tenni az objektumok között. A Prime sorozatban egy magas szintű AI (Mesterséges Intelligencia) található, így ezek a kamerák különbséget tudnak tenni 2-4 kerekű járművek valamint emberek között is. A Deep Learning algoritmusnak köszönhetően arc detektálás esetén a sikeres érzékelés aránya 98%! Framenként 40 különböző arcot tud összegyűjteni, a minimum méret 30x30 pixel. Számlálás esetén van lehetőségünk egy területen lévő, onnan ki-és belépő embereket összeszámolni, de természetesen a vonalátlépés is kezelhető, akár tömeges formában.

Prime I sorozat 2, 4, 5 és 8 megapixeles fix és varifokális optikával, LightHunter technológiával rendelkezik, melynek lényege, hogy nagyobb CMOS érzékelőt és nagyobb íriszű lencsét használnak, így több fény érkezik az érzékelőre, több részlet lesz kivehető a képen. Az eszközök rendelkeznek beépített mikrofonnal és riasztás ki/bemenettel.

PRIME II széria rendelkezik audió bemenettel, de nincs benne beépített mikrofon. Elérhető a varifokális optika a 4 és 5 megapixeles változatokban, üzlethelyiségek és irodaépületek, ipari komplexumok megfigyeléséhez.

PRIME III a felső közép kategóriás ColorHunter sorozat, amely minden bemenettel és kimenettel rendelkezik, nincs benne mikrofon és nagyméretű írisszel tervezték, továbbá infra és fehér fényű ledekkel szerelt. Főleg ipari és professzionális felhasználásra tervezve. A nagy felbontású, akár 60 fps-el dolgozó kamerák, vandálbiztos változatban is elérhetőek. Rendelkeznek beépített fűtőelemmel, kettős tápellátást lehet az eszközöknek biztosítani és egyes változatoknál a kamera házába integrált szerelődoboz is elérhető, mely rendkívül gyors és hatékony telepítési munkát tesz lehetővé.