Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kibervédelem Izraeli színvonalon - PROVISION-ISR

A mai kibertérben nagy szükség van arra, hogy magán- és vállalati hálózataink online, de mégis biztonságba legyenek. Emiatt az izraeli Provision-ISR CCTV fejlesztő óriás cég kapcsolatba lépett egy (szintén óriás) izraeli kiberbiztonság fejlesztő céggel a Check Pointtal. A kettejük együttműködésével egy - a piacon egyedi - megoldás született, azaz IP CCTV rendszerek beágyazott, 0 napos védelemmel ellátott kiberbiztonsággal. Világviszonylatban a kiberbiztonsági befektetések 40%-a Izraelben található és manapság ez a szám csak emelkedik, hiszen ebben az országban a fennmaradás kérdése, hogy a vállalatok és az állam is mindenféle kibertámadástól biztonságba legyen és ez napi fejlesztéseket igényel.

A Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) egy kiberbiztonsággal foglalkozó multinacionális vállalat. Világszerte több, mint 100000 vállalatnak és kormányzatoknak is biztosítja kibervédelmét. Alapvetően 3 megoldása van. Ezek a megoldások világviszonylatban vezető megakadályozási statisztikával rendelkeznek még az ötödik generációs kibertámadások ellen is. Megoldásai között szerepel a Check Point Harmony, ami a távoli eléréssel csatlakozó felhasználókat védi, a Check Point CloudGuard, ami automatikusan védi a felhőrendszereket és a Quantum IoT Protect, ami az IoT eszközök kibervédelmére specializálódott.

Fontos volt számukra, hogy olyan megoldást fejlesszenek, ami nem érinti az eszközök teljesítményét. Ezen felül védelmet nyújt az olyan IoT eszközökre specializálódott kibertámadások ellen, mint a shell injection (web kódon keresztül elérhető sebezhetőség, amely megengedi a támadónak, hogy felhasználó által végrehajtható parancsokat futtasson egy rendszerben.), memory corruption (adat rongálás) és control flow hijacking (a támadónak lehetővé teszi, hogy az eszközön futó kódban átírjon értékeket, ezáltal akár azt is lehető tegye, hogy vírusok nagyon gyorsan és hatásosan terjedjenek egy adott rendszerben). Mindezek mellet biztonságot nyújt az olyan kártevők ellen, mint a zsaroló vírusok, bot vírusok (mint pl. a linuxra specializálódott Mirai), a nemkívánatos kripto bányászat, vagy akár azt is megelőzi, hogy az adott eszköz egy olyan szélsőséges szervezet által indított átfogó támadás része legyen, ami egy egész kormányzat ellen irányul.

De mit is jelent ez telepítői, illetve végfelhasználói szemszögből? Ezentúl biztosra lehet menni, hogy a telepített eszközön be van zárva az összes biztonsági rés. Gyorsan és biztosan le lehet nyomozni az összes behatolási kísérletet. Eszközeinket bárhonnan el lehet érni, akár felhőn keresztül, kibertémadások ellen védve és biztonságban. Illetve olyan területekre is lehet Provision-ISR rendszereket telepíteni, ahol bizonyos kibervédelmi megfelelőséggel kell rendelkeznie a terméknek.

Hamarosan mind a CAM2 applikációba, mind a VMS-be illetve a kamerák és rögzítők felületén meg fog jelenni a Check Point logo és ezzel együtt egyéb lehetőségek fognak megnyílni.

Ingyenes képzés várható a termékkel kapcsolatban!