Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Assa Abloy ajtóbehúzók a MASCO-nál

Az ASSA ABLOY a világ legnagyobb intelligens zár- és biztonságtechnikai megoldásszállítója. Innovatív termékeikkel javítják és könnyebbé teszik az ügyfelek életét a biztonság, a megbízhatóság és a kényelem terén egyaránt.

Az ASSA ABLOY ajtóbehúzói rendkívül magas minőséget képviselnek és mind rendelkezik tűzgátló minősítéssel. A nagy választéknak köszönhetően a felhasználási lehetőségek széleskörűek, legyen szó akár beltéri, kültéri, tűzgátló, ipari, 60-160 kg-os tömegű és akár 1600 mm széles ajtókról. További előnyei, hogy szinte bármely profilhoz találunk alkalmazható eszközt, gyors és könnyű a felszerelése, egyszerű a beállítása. Szerelhetők ajtólapra és tokra is, pántoldalra és pánt ellenoldalra. Üzemi hőmérséklet tartományuk: -35 °C - +50 °C.

Az ajtó rendeltetésének és környezeti elhelyezkedésének megfelelően több paraméter is állítható, pld. a behúzás ereje, a kicsapódás tompítása (szeles helyszínen), vagy a behúzás utolsó centiméterein az ajtó ellenállása (huzat miatt).

A csúszósínes változatok megjelenésüknek köszönhetően ideális megoldást jelentenek ott is, ahol a dizájn és a megjelenés egyaránt fontos a megbízható működés mellett. Ebbe a típusba tartozik a DC135-ös csúszósínes ajtóbehúzó, kis méretű ajtókhoz. Csukóerő (EN 1154): EN 3, max 60kg-os ajtótömegig és legfeljebb 950 mm-es ajtószárny szélességig. Kar magasság állítás nincs.

 

Az ajtóbehúzók között a legelterjedtebbek a karos változatok, megbízható működésük és könnyű szerelhetőségük miatt. Ilyen típusú a DC140-es is, karos ajtóbehúzó közepes méretű ajtókhoz. Csukóerő (EN 1554): EN 2/3/4, max. 80 kg-os ajtótömegig és legfeljebb 1100 mm ajtószárny szélességig. Kar magasság állítás nincs.

 

Az integrált csukássorrend szabályzóval rendelkező ajtóbehúzók nagy előnye, hogy kétszárnyú ajtókhoz is könnyen használhatók. Ennek egyik tagja DC700-as, Cam-Motion technológiával működő csúszósínes ajtóbehúzó, csukóerő (EN 1154): EN 3-6, max. 120 kg-os ajtótömegig és legfeljebb 1400 mm ajtószárny szélességig. Kar magasság állítással, 14 mm-ig.